تحولات منطقه

سومین همایش «دیدار یار» با حضور جمعی از پیرغلامان، مداحان و ستایشگران اهل‌بیت(ع) در مشهد برگزار شد.

«دیدار یار»؛ روایتی از سال‌ها نوکری در آستان اهل‌بیت (ع)
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

سومین همایش «دیدار یار» با حضور جمعی از پیرغلامان، مداحان و ستایشگران اهل‌بیت(ع) در مشهد برگزار شد؛ آیینی که در آن بر تکریم پیشکسوتان، پیوند نسل‌های مداحی و انتقال تجربه در مسیر ستایشگری اهل‌بیت(ع) تأکید شد.
به گزارش قدس، این همایش به همت خانه مداحان شمیرانات و با مشارکت کانون مداحان مشهد مقدس برگزار شد. در بخش‌هایی از مراسم، سخنرانان و حاضران درباره نقش فرهنگی و اجتماعی مداحان، ضرورت حفظ اصالت و معنویت در مداحی و اهمیت قدردانی از خادمان باسابقه اهل‌بیت(ع) سخن گفتند. همچنین از جمعی از پیرغلامان و پیشکسوتان مداحی تجلیل شد.

همتی‌فر: مداحان در روشنگری و پاسداشت ارزش‌های دینی نقش‌آفرین‌ هستند

حجت‌الاسلام همتی‌فر، سرپرست اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در سخنان خود با اشاره به پیش‌بینی پیروزی‌های بزرگ در مقاطع دشوار تاریخی، ازجمله دوران جنگ و دفاع مقدس، گفت: وعده‌هایی که در روزگار سختی و ناامیدی مطرح شده بود، در گذر زمان تحقق یافت.
او با اشاره به فتنه سال ۱۳۸۸، رخدادهای مرتبط با جنبش «زن، زندگی، آزادی» و حوادث دی‌ماه، از سخنان رهبر شهید انقلاب درباره روشن‌تر بودن آینده ایران یاد کرد و ایستادگی مردم در دفاع از آرمان‌های انقلاب را مورد توجه قرار داد.

عرفانی: «دیدار یار» فرصتی برای انتقال تجربه به نسل جوان است

محمدرضا عرفانی، مدیرعامل خانه مداحان شمیرانات در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه قدس، با اشاره به برگزاری سه‌ساله این همایش گفت: «دیدار یار» زمینه دیدار و تبادل تجربه میان مداحان تهران، شمیرانات و مشهد را فراهم کرده است.
وی نزدیک‌کردن نسل جوان به تجربه پیشکسوتان و آشنایی متقابل این دو نسل را از اهداف همایش دانست و افزود: برگزارکنندگان در نظر دارند در سال‌های آینده از مداحان شهرهای دیگر نیز برای حضور در این برنامه دعوت کنند و این گردهمایی را در مشهد و در جوار بارگاه منور رضوی ادامه دهند. عرفانی زیارت امام رضا(ع) را از مهم‌ترین دستاوردهای این سفر و همایش برشمرد.

گلاب‌گیر: تکریم پیرغلامان، قدردانی از ‌ خدمت حسینی است

محمد گلاب‌گیر، مدیر بنیاد دعبل خزاعی در خراسان رضوی با اشاره به فعالیت این بنیاد در زمینه تجلیل از پیرغلامان و خادمان امام حسین(ع)، بیان کرد: در این برنامه قرار است از ۳۵ نفر از مداحان و پیشکسوتان عرصه ستایشگری قدردانی شود.

ذوقیان: مداح باید در خلوت، خود را خادم اهل‌بیت(ع) بداند

کاظم ذوقیان که فعالیت مداحی را از سال ۱۳۶۲ آغاز کرده و از اعضای مجموعه ذاکرین تهران بوده است، بر ضرورت پایبندی مداحان به محتوای مستند و مطالعه دقیق تأکید کرد. وی گفت: مداحی به شعرخوانی و اداره مجلس محدود نمی‌شود و مداح باید در زندگی و رفتار خود نیز خادم اهل‌بیت(ع) باشد.ذوقیان همچنین توصیه کرد: مداحان در نقل مطالب، به‌ویژه مطالب تاریخی و مقتل، تحقیق کنند و از بیان سخنان بی‌سند بپرهیزند. او حفظ اشعار محکم و پرهیز از تقلید را از دیگر ضرورت‌های این مسیر دانست.
ذوقیان که در برنامه‌های کاروان «زیر سایه خورشید» حضور داشته و در سفرهایی به استان‌های مختلف و کشورهایی همچون عراق، امارات و افغانستان شرکت کرده، بهترین خاطره خود را از حضور پرچم متبرک امام رضا(ع) در افغانستان می‌داند. به روایت او، گروهی از مردم و بیماران تا هنگام اذان صبح در کنار پرچم به توسل، سینه‌زنی و عزاداری مشغول بودند و حال و هوایی وصف‌ناشدنی را رقم زدند.

یاد پیرغلامان و خادمان حسینی گرامی داشته شد

در این مراسم، یاد جمعی از درگذشتگان عرصه خدمت و فعالیت‌های فرهنگی نیز گرامی داشته شد؛ از جمله مهدی ظریف شهید مقابله با فتنه، فرج‌الله شوشتری و مرحومان حاج سید جعفر ماهرخسار، حاج سید محمود کهربایی، حاج سید محمد موسوی، حاج حجت‌الله کسری، حاج مهدی آصفی، حاج علی‌اصغر فخرایی، حاج حسن جمالی، حاج علی‌اکبر بازوبند و حاج سید مهدی رضایی.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha